ابزارآلات

 

 

از جمله مواردی که در فضای داخلی ساختمان ها می بینیم و زیبایی خاصی به دکوراسیون ما می بخشند قرنیزها هستند که برای جدا سازی دیوار و کف مورد استفاده قرار می گیرند  و عموماً نسبت به دیواربرجسته تر اند . این ابزار تزیینی برای پوشاندن نبش، کنج و حد فاصل بین دیوار و سقف مورد استفاده قرار می گیرد. قرنیزها انواع متنوعی دارند، در فضاهای امروزی کمتر از قرنیز سنگی یا قرنیز سرامیکی استفاده می شود و قرنیزهای قدیمی جای خود را به قرنیزهای امروزی داده اند . قرنیزها جنس های متنوع دارند ، ام دی اف MDF با روکش پی وی سی PVC ویا قرنیز تمام پی وی سی PVC که باعث جلوگیری از نفوذ مستقیم رطوبت می شود .ابزار ام دی اف پروفیل

 

 

 

 

قرنیز MDF

این نوع قرنیز در فضاهایی که جنس کف آنها از چوب یا همان پارکت است به کار میرود این نوع از قرنیز بصورت توپر در عرض 7 و 9 سانتی متر تولید می شود طول هر شاخه از این نوع قرنیز 366 سانتی متر می باشد وضخامت آنها ۱۶ میلی متر می باشد.

 

 

 

 

قرنیز PVC

این نوع قرنیز معمولا به صورت نری و مادگی تولید می شود که با قرار گرفتن دو قسمت در داخل هم در پایین دیوار و در امتداد آن نصب می شود فضای توخالی ایجاد شده میتواند جهت عبور انواع سیم و کابلهای برق ٬ شبکه ٬ آنتن و ... مورد استفاده قرار گیرد و در صورت نیاز به آنها دسترسی پیدا نمود . قرنیز نسبت به دیوار برجسته بوده و مهمترین وظیفه آن محافظت از نازک کاری در برابر صدمات ناشی از برخورد اسباب و اثاثیه و همچنین جلوگیری از نفوذ مستقیم رطوبت و آب از کف به دیوار می باشد. این نوع قرنیز در فضاهایی که کف آنها سرامیک ، سنگ و یا لمینت است کاربرد دارد ، در دو حالت اول بهتر است رنگ قرنیز در تضاد با کف باشد و در صورتی که کف لمینت شده است بهتراست با آن همرنگ باشد . ارتفاع این نوع قرنیز 9 سانتی متر و طول شاخه 280 سانتی متر است .

 

 

 

 

 

 

اسکوتی :

ابزاری جهت حفظ زیبایی پوشش دیوار در محل اتصال آن به سقف است . در برخی مواقع به دلیل ناموزون بودن سقف و همچنین یکنواختی و ایجاد تناسب بین تاشو کنج ها و سقف، از تاشو بجای اسکوتی استفاده می شود .

گاهی دور کار قرنیز سنگی می باشد می توان به جای قرنیز از اسکوتی استفاده کرد . استفاده از این ابزار علاوه بر نگه داشتن پارکت لمینت باعث زیبایی هر چه بیشتر کفپوش شما خواهد شد و از طرفی دیگر دردسر کندن قرنیز سنگی را نیز نخواهید داشت و یا در  کنج های دیوار (بین سقف و دیوار) به عنوان یک ابزار جداکننده جهت زیبایی بیشتر استفاده می شود . می توان هم از رنگ های متضاد و هم از رنگی متناسب با رنگ دیوارکوب (دیوارپوش) استفاده کرد.

 

 

 

 

 

 

 

 

نبشی ثابت PVC :

این ابزار با داشتن زاویه 90 درجه برای تزیین نبش ها  به کار می رود. این نبشی به دو صورت بدون روکش ( سفید ) و روکش شده در اجرای طرح های دکوراسیون داخلی کاربرد فراوانی دارد .نبشی پی وی سی

 

 

 

 

 

 

 

 

تاشو MDF :

این ابزارتزیینی از MDF با روکش PVC در طرح های متنوع تولید می شود . تاشو برای کنج درون حدفاصل بین دیوار و سقف و یا در کنج بیرون دیوارها ویا دور کار دیوارپوش مورد استفاده قرارمی گیرد . نبشی تاشو در طول ۲٫۸۰ متر در انواع رنگ روکش تولید می شود. همچنین در برخی موارد مکانهایی که پرتردد هستند مانند ورودی ها ، راهرو و لابی ها نیز ابزار نبشی تاشو مورد استفاده قرار می گیرد که از صدمه دیدن گچ دیوارها در اثر رفت و آمد و حمل اسباب و اثاثیه ، جلوگیری می کند.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

میت :

این ابزار در ابتدا و انتهای دیوارکوب وهمچنین لبه های درب و پنجره مورد استفاده قرار می گیرد .

 

کاربرد قرنیز در طراحی داخلی دو بخش دارد ,  اول باید گفت که پس از اجرای لمینیت دور تا دور کار، لمینیت ها از دیوار فاصله داشته و این فاصله را نصاب به عنوان درز انبساط در نظر می گیرد که اگر فضای مورد نظر گرم شد و لمینیت ها منبسط شدند، در اثر انبساط حاصله، به دیوار نچسبند و جای بازی داشته باشند. حال اگر چنین فضایی که در حدود یک سانتیمتر باز است را به حال خود رها کنیم، علاوه بر ظاهر نامطلوبی خواهد داشت، محلی برای جمع شدن گرد و غبار خواهد شد. از این رو قرنیز می تواند درز انبساط لمینیت را پوشانده و کاور کند، و نکته مهم اینجاست که بیشتر زیبایی و جلوه فضایی که لمینیت شده است، پس از نصب قرنیز نمایان می شود و جلب توجه می کند.

و دوم از نظر فنی اگر فضایی قرنیز نداشته باشد، هیچ اتفاقی برای آن رخ نخواهد داد، اما در صورتی که در همان فضای ساده قرنیز طرح چوب نصب کنید خواهید دید که تا چه اندازه زیباتر و شکیل تر جلوه می کند. از نظر زیبایی شناسی معماری اگر دیوار و کف، توسط یک جدا کننده از یکدیگر جدا شوند، بسیار زیباتر خواهد بود. و همچنین از نظر سازه ای نیز، خرابی انتهای دیوار و همچنین خرابی گوشه های کف که مربوط به گچ کاری و نقاشی و بنایی می باشند، پس از نصب قرنیز پوشانده خواهد شد.

 

انتخاب رنگ قرنیز در طراحی داخلی بسیار مهم است و بهتر است تا رنگ قرنیز را با درب ورودی یا کابینت آشپزخانه و یا اگر شومینه چوبی دارید با شومینه ست کنید. ولی اگر کف را لمینیت نصب کرده اید پیشنهاد ما اینست که رنگ قرنیز را یک یا چند پرده تیره تر از رنگ لمینیت انتخاب کنید، در این صورتقرنیز مانند یک قاب عمل خواهد کرد و تیره تر بودن رنگ آن باعث افزایش زیبایی فضا خواهد شد.

 

چگونگی انتخاب ابعاد و ارتفاع قرنیزها بستگی به فضای مورد نظر دارد ، اگر فضای شما کوچک است قرنیز با ارتفاع ۷ سانتیمتر برای فضای شما کافیست؛ ولی در صورتی که مساحت فضای شما بیشتر از50 متر است، پیشنهاد می کنیم از قرنیز ۹ سانتیمتری استفاده نمائید تا بیشتر جلوه کند، چرا که در فضاهای بزرگ فاصله دید از دیوارها نیز به نسبت بیشتر می شود و بلند تر بودن قرنیز این امکان را می دهد که قرنیز بهتر نشان داده شود.